De grotten van han ontdekken

De tweede meest bezochte attractie in Wallonië! Ontdek de grotten, het dierenpark en twee musea.

De Grotte de Han, een natuurwonder, nodigt u uit voor een ondergrondse reis om een van de mooiste grotten van Europa te ontdekken. Verken de galerijen en bewonder de geologische schatten tijdens een reis naar het middelpunt van de aarde.

Het Parc Animalier, genesteld in het hart van een ongerepte natuurlijke omgeving, biedt een back-to-basics ervaring, waar u bijna 650 dieren van over het hele continent kunt ontmoeten, evoluerend in hun natuurlijke omgeving.

Meer info

De kerk van Waha ontdekken

Een van de oudste romaanse kerken in België, versierd met prachtige glas-in-loodramen van Jean-Michel Folon.

Saint-Étienne de Waha, een van de oudste romaanse kerken in België, heeft nog steeds de wijdingssteen ter ere van de inwijding in 1050. De kerk staat op de Werelderfgoedlijst van Wallonië en herbergt schatten zoals werken van de "Meester van Waha" en gebrandschilderde ramen van Jean-Michel Folon. De omgeving, met zijn oude begraafplaats, is ook rijk aan architecturaal erfgoed. Een bezoek aan Waha is een boeiende onderdompeling in de geschiedenis en religieuze kunst van de regio.

Meer info

Het FAM bezoeken

Het Famenne Ardenne Museum presenteert de geschiedenis van de mensen die de Famenne bewoonden van de prehistorie tot de vorige eeuw.

Het FAM (Famenne & Kunstmuseum) combineert heden en verleden in een prachtig gerenoveerd herenhuis. Ontdek de 17e-eeuwse Espace Remy Van den Abeele en een chronologische rondleiding door de 18e-eeuwse vleugel. Tijdelijke tentoonstellingen over moderne en hedendaagse kunst of de Famenne worden 10 maanden per jaar gepresenteerd. Bezoekers kunnen ook genieten van verschillende evenementen en aankopen doen in een winkel met streekproducten.

Meer info

Wandelen op het Domaine de Chevetogne

Dit outdoorpark heeft alles wat het hele gezin zich kan wensen op één plek.

Het Domaine de Chevetogne beslaat 600 hectare groene ruimte, met 10 wandelroutes. Of u nu op zoek bent naar een rustige wandeling door de botanische tuinen, een fietstocht door het bos of een dag vol avontuur op de boomklimparcoursen, er is voor elk wat wils. Met 2 musea en 14 speeltuinen is het de perfecte plek voor een ontspannen dagje uit met familie of vrienden.

Meer info

Meedoen aan een Escape Game

Tegenover het hotel nodigt Atypik Games u uit om in een team (max. 6 personen) aan het spel deel te nemen.

Duik in het avontuur bij Atypik Games met maar één doel: ontsnappen! U hebt 60 minuten om de raadsels op te lossen en de originele mechanismen van de escape room te ontdekken dankzij innovatieve technologieën. Dompel uzelf onder in een ongelooflijk scenario op een plek met een rijke geschiedenis en beleef veel plezier in teamverband, van 2 tot 6 spelers. Een unieke en spannende ervaring.

Meer info

In de Fond des Vaulx gaan wandelen

Op slechts 500 meter van het hotel biedt de kleine vallei Fond des Vaulx een prachtig bosrijk en wild landschap. Vraag bij de receptie naar wandelroutes.

Vlakbij het stadscentrum biedt de Fond des Vaulx, een diepe vallei van 15 hectare, een wild en mysterieus landschap dat kenmerkend is voor de Calestienne-streek. Drie bewegwijzerde paden (2,2 tot 4,4 km) onthullen grotten, waaronder de Grotte de la Ducasse, en de Trotti aux Fosses, uniek in België. Fauna, flora en geologie fascineren natuurliefhebbers, terwijl een barbecueplaats en een Hébertpad bezoekers verwelkomen.

Meer info

Een Atrium bier proeven

Tegenover het Quartier Latin heten Paula en Valéry u welkom in hun ambachtelijke brouwerij waar ze een vijftiental bieren hebben ontworpen die in Marche worden gebrouwen.

Brasserie Atrium ontstond eind 2018 in Marche-en-Famenne, dankzij Paula en Valéry, een jong getrouwd koppel. Samen brouwen ze innovatieve bieren met een unieke kosmopolitische aanpak. Hun creativiteit komt tot uiting in het gebruik van exotisch fruit, wilde gisten en hout, en biedt bierliefhebbers unieke en verfrissende smaakervaringen.

Meer info

Stap in een oude paardenkoets

... en laat u door de stad Marche en omgeving rijden.

Stap aan boord van een oude paardenkoets en laat u leiden door de straten van Marche-en-Famenne. Met de prachtige Ardense trekpaarden verkent u de stad gedurende een uur van pittoreske wandelingen.

Ontdek de unieke charme van Marche-en-Famenne vanuit een historisch perspectief en laat u meevoeren in een authentieke en romantische sfeer.

Meer info

De Fourneau Saint Michel bezoeken

Duik in het hart van het leven van vroeger en ontdek een uitzonderlijk erfgoed... Ontdek een openluchtmuseum en een binnenmuseum.

In het IJzermuseum staat een 18e-eeuwse hoogoven langs de beek Masblette. Het Musée de la Vie Rurale en Wallonie (Museum van het Landelijke Leven in Wallonië) herbergt gebouwen uit de 19e en 20e eeuw op een oppervlakte van meer dan 40 hectare en biedt een blik op het traditionele leven. De Auberge du Prévost en de Bar Al Pèle bieden authentieke lokale gerechten.

Meer info

Contact

Heeft u advies nodig bij het organiseren van een activiteit?

Neem contact op met ons team