Ontdek de historische charme van het Quartier Latin: een voormalige jezuïetenkerk getransformeerd tot hotel.

vieille photo 1.jpg

Kent u dit unieke facet van ons hotel? In het hart van ons hotel staat een voormalige jezuïetenkerk, een architecturale schat die sinds 1985 op de monumentenlijst staat. Het maakt het Quartier Latin tot een unieke plek, niet alleen vanwege de charme maar ook vanwege de rijke en boeiende geschiedenis.

De geschiedenis van deze kerk gaat terug tot de jezuïeten in het begin van de 17e eeuw, toen leden van deze religieuze orde uit Huy les gingen geven in Marche-en-Famenne. Uit hun aanwezigheid ontstond een prestigieus college dat niet alleen klaslokalen huisvestte, maar ook een majestueuze kerk.

De kerk werd gebouwd tussen 1732 en 1740 in een karakteristieke barokstijl en maakt indruk met zijn gevel versierd met baksteen en blauwsteen, wat getuigt van de architecturale elegantie van die periode.

1302-01-01-01-010-eglise-portrait-facade-sud-Ouest-2-3-opt.jpg

Door de eeuwen heen heeft deze kerk vele transformaties ondergaan, die de evolutie van de stad zelf weerspiegelen. Van gebedshuis tot feestzaal, lokale school, veldhospitaal en zelfs brandweerkazerne, haar geschiedenis is een reis door de tijd

 

Vandaag heeft deze voormalige jezuïetenkerk een nieuw leven gekregen als het middelpunt van ons hotel, het Quartier Latin. Het werd in 1989 gekocht door de familie Houyoux en werd zorgvuldig verbouwd om het historische karakter te behouden. Het biedt nu onderdak aan elegante kamers, vergaderzalen en onze brasserie en biedt onze gasten een unieke, boeiende ervaring.