De koffietaart, al drie decennia lang het topdessert van het Quartier Latin, is een echte uitnodiging tot verwennerij. Hier wordt uitgelegd hoe jullie die taart in twee eenvoudige stappen kunnen voorbereiden:

Zanddeeg :

 

- 175 g boter

- 100 g suiker

- 4 eierdooiers

- 300 g bloem

 

1.            Meng de suiker en de boter en voeg dan de eidooiers toe.

2.            Voeg geleidelijk de bloem toe tot je een soepel deeg hebt.

3.            Rol het deeg uit en leg het in een taartvorm.

4.            Bak ongeveer 20 minuten in de oven op 180°C.

Voorbereiding met koffie :

 

- 3 eierdooiers

- 3 hele eieren

- 150 g boter

- 100 g bruine suiker

- 200 g fijne suiker

- 20 ml koffie-extract

- 20 cl slagroom

 

1.            Meng de boter, bruine suiker en fijne suiker.

2.            Meng de eierdooiers en de hele eieren erdoor.

3.            Voeg het koffie-extract en de slagroom toe.

4.            Giet het mengsel over het voorgebakken zanddeeg.

5.            Bak ongeveer 40 minuten op 140°C.

Deze heerlijke koffietaart wordt elke dag met zorg bereid door Yohan en Laurence, onze getalenteerde patissiers. Je kunt ervan genieten in de brasserie (die taart op de dessertkaart) of bij het ontbijt. Een smaakervaring die jullie niet kunnen missen tijdens jullie volgende bezoek in het Quartier Latin.

Goed nieuws!

Geniet van onze heerlijke taart, waar je ook bent! Neem hem mee voor maar €18 en geniet van elke hap.

Smakelijk ! 

Wat onze klanten zeggen

Wat onze klanten zeggen

Wat onze klanten zeggen

Wat onze klanten zeggen

Wat onze klanten zeggen

Wat onze klanten zeggen