We zetten de lokale producten in de schijnwerpers die de Quartier Latin ervaring versterken. Ontdek de producten van deze diverse ambachtslieden die je verblijf nog smakelijker en authentieker maken.

La Pause Chocolat-thé

2.png

La Pause chocolat-thé is een klein ambachtelijk bedrijf in het hart van onze streek. Het is gespecialiseerd in de productie van heerlijke pralines en maakt gebruik van lokale kwaliteitsingrediënten voor een onvergetelijke smaakervaring.
 

Als je in het Quartier Latin komt verblijven, kun je een doosje met 4 pralines van la Pause Chocolat-Thé reserveren, die op je kamer worden gezet voordat je aankomt. Het is de perfecte manier om je verblijf te beginnen.
 

Appelsap uit Le Verger d’à coté

1.png

Le verger d'à côté in Hargimont (op slechts 5 km van het Quartier Latin) is een familieboerderij die zich toelegt op het telen van fruit en het produceren van traditionele vruchtensappen. André en Christel zetten zich in voor het behoud van de lokale omgeving en bieden kwaliteitsproducten die met passie en respect voor traditie worden gemaakt.

In Quartier Latin hechten we veel belang aan het onthaal van onze klanten en aan hun welzijn vanaf het moment dat ze aankomen. Daarom bieden we onze gasten heerlijke appelsap van Le Verger d'à côté aan bij het ontbijt en ook bij aankomst bij de receptie. 

De bakkerij Delhaye

3.png

De bakkerij Delhaye, een plaatselijk bedrijf dat bekend staat om de kwaliteit van zijn producten. Deze ambachtelijke bakkerij wordt van generatie op generatie doorgegeven en weet al tientallen jaren de smaakpapillen van de klanten te strelen.

Bij het ontbijt, in een brasserie, tijdens banketten of grote evenementen in het Quartier Latin, de producten van de bakkerij Delhaye vormen het hart van ons culinaire aanbod. 

Theeën van Teatower

theé.jpg

TeaTower-theeën worden ontworpen en verpakt in Baillonville en zijn een referentie voor kwaliteit en diversiteit. Deze theesoorten worden geoogst op de beste plantages ter wereld en worden zorgvuldig geselecteerd om hun aromatische rijkdom en subtiliteit.  

In het Quartier Latin bieden we onze klanten TeaTower-thee, verkrijgbaar bij het ontbijt, in brasserieën, voor banketten en grote evenementen. Als je van thee houdt, vind je zeker wat je zoekt tussen deze theesoorten.

Bocquillon rundvlees

Brasserie 2023 (10).jpg

Bocquillon rundvlees is afkomstig van vrouwelijke Blanc Bleu Belge runderen die worden gefokt op kleine boerderijen in de provincies Luxemburg, Namen en Luik. Dit vlees staat bekend om zijn malsheid en laag vetgehalte en heeft een authentieke smaak dankzij een natuurlijke voeding. De Waalse oorsprong en de volledige traceerbaarheid maken het een kwaliteitsvolle keuze voor onze gerechten in het Quartier Latin.

In de brasserie bieden we het rundvlees van Bocquillon aan in verschillende vormen: carpaccio, filet pur, pavé de boeuf, entrecôte of hamburger.

Delahaut koffie

Photos format CRM (16).png

Delahaut koffie is een ambachtelijk bedrijf die bekend staat om de kwaliteit van zijn koffies, die zorgvuldig worden geselecteerd en vakkundig worden gebrand. Dit familiebedrijf, waarvan de wortels meerdere generaties teruggaan, zet zich in voor het aanbieden van kwaliteitskoffie, rijk aan smaak en aroma. 

Of het nu bij het ontbijt is, in een brasserie, bij banketten of zelfs bij grote evenementen in het Quartier Latin, de koffie van Delahaut is alomtegenwoordig in ons etablissement.